Egyéb szolgáltatások

Egyéni foglalkozás

Az iskolán képzés egyéni képzésnek az a fajtája, amikor a gazdi-kutya páros az iskolán tanul úgy, mint a tanfolyamosok, de itt ő egyedül vesz részt a foglalkozáson.

Ennek előnye, hogy egyéni igények szerint, személyre szabott tempóban folyik a munka. Természetesen az óra időpontját is a gazda határozza meg.

Lehetőség van arra is, hogy kutyáját az iskolán hagyja, s szakképzett oktató foglalkozik vele, míg Ön intézheti dolgait.

Háznál képzés

Azoknak ajánljuk ezt a képzésmódot:

 • akiknek nincs idejük eljárni tanfolyamra,
 • vagy valamilyen oknál fogva az egyéni képzést részesítik előnyben,
 • illetve, ha olyan dolgot kell megtanítani a kutyának, ahol szükséges, hogy az otthonában folyjon az oktatás.

Falka csoport

Ha imádod nézni, ahogy a kutyád játszik a többi ebbel, és szeretnéd, ha a kutyaséták színesebbek, intenzívebbek lennének, jó hírünk van: indul a falka csoport!

A falka csoport intenzív kikapcsolódás neked és a kutyádnak, egy olyan kötetlen foglalkozás, ahol a kutyák végre kijátszhatják magukat.
Mi történik a foglalkozásokon?

A falka csoporttal eltöltött egy órában a kutyád játszik a többiekkel, te pedig kivételesen nem hívod el folyton és nem terheled különböző gyakorlatokkal, csak hagyod szaladgálni. Ezeken az órákon nincs tanítás, csak ösztönkezelés – ha muszáj -, vagyis hagyjuk a kutyáinkat, hadd menjenek a saját fejük után, egészen addig, amíg ezt minden eb élvezi. Ha mégis közbe kell lépni, akkor megoldjuk a problémát és utána megbeszéljük, mi miért történt, mit miért csináltunk.

Miért jó ez a kutyámnak?

 • elfárad fizikálisan, hiszen futkározik a többiekkel,
 • az egyórás esti foglalkozás tökéletesen helyettesíti a sétát,
 • az agyát is megterheljük ilyenkor,
 • ahol sok kutya van együtt, ott sok szituáció alakul ki,
 • ez mentálisan sokat kivesz a kutyából,
 • egy kutya kiegyensúlyozottságához kell, hogy jól tudjon kommunikálni a többi kutyával,
 • a falka csoportban a kutyák folyamatosan fejlődnek e téren.

A kutya szocializációja kritikus kérdés. Ahogy megkapja a kiskutya az oltásait, elkezdjük kutyák és emberek közé hordani, hogy megszokja az őt körülvevő élőlényeket és megtanuljon kommunikálni velük. Sokan azt hiszik, hogy ez a folyamat kölyök korban lezárul, de ez nem igaz. Kutyáink változnak, kamaszodnak, majd megérnek, megkomolyodnak, és minden életszakaszban másként reagálnak az őket körülvevő világra, ha pedig nem visszük őket sokáig kutyák közé, előfordulhat, hogy idővel újra gondot jelent nekik a beilleszkedés.

Miért jó ez a gazdinak?

 • sokkal vidámabb együtt lógni a többiekkel, mint egyedül baktatni a kutyánkkal,
 • kellemesen együtt töltött idő,
 • az igazi cél: ha kis helyre összezárunk sok kutyát, rövid időn belül rengeteg szituációt nézhetünk végig,
 • így sokkal hamarabb tanuljuk meg értelmezni a kutyák viselkedését,
 • a falka csoport tulajdonképpen egy katalizátor.

Megtanuljuk:

 • mikor figyelmezteti egyik kutya a másikat,
 • mikor akar tényleg balhézni,
 • megfigyelhetünk olyan viselkedéseket, amik nagyon rosszul néznek ki, de valójában ártalmatlanok,
 • idővel kiszúrjuk majd azokat a látszólag semmitmondó jeleket, amiknek eddig nem tulajdonítottunk jelentőséget, pedig valójában mindig bunyóhoz vezetnek.

Ha megtanuljuk értelmezni kutyáink testbeszédét és pontosabban látjuk, mit miért csinálnak, valamint azt is megtanuljuk, hogyan viselkedjünk a különböző helyzetekben, mikor és hogyan állítsuk le a kutyánkat, akkor sokkal magabiztosabban fogjuk irányítani őket, és ez a falka csoport igazi célja.

Ha szeretnél még többet megtudni a kutyádról, vagy egyszerűen csak unalmasak egyedül az esti kutyaséták, téged is várunk szeretettel  iskolában!

Várhatóan tavasszal indul újra!

Őrző-védő

Az őrző-védő foglalkozás kiemelkedő szerepet játszik iskolánk életében, hiszen sok gazda alig várja, hogy  a középfokú tanfolyam után végre kipróbálhassa, láthassa, hogy kutyája miképp viselkedik ilyen szituációban. Másfelől nagy jelentőséget tulajdonítunk neki mi is, hiszen itt nem a kutyák vadításáról van szó.

A foglalkozás alatt a már kézben tartott kutyák megtanulják, hogy gazdáik jelzéseire miként reagáljanak őrző-védő szituációban, a gazdik pedig megtanulják kutyáikat kezelni ebben a helyzetben.

Fontos dolog ez a kutyák életében, hiszen a mai világban nem vagy csak nehezen tudjuk biztosítani kutyáinknak azt az életmódot, amit fajtájukból, habitusukból adódóan igényelnének. Ezen a foglalkozáson lehetőség nyílik a kutyák energiáinak levezetésére, kordában tartására, kezelésére.

Mindemellett említést érdemelnek a félős, illetve gyenge zsákmányösztönnel rendelkező kutyusok is, akiknek ezen a területen próbál szakképzett oktatóink segítséget nyújtani. A csoportos foglalkozáson kívül lehetőség van egyéni illetve háznál való képzésre is.